Indústria, ciència i tecnologia

Tot i que nosaltres estudiem les ciències i les tecnologies de forma separada, com si fossin coneixements que cal fragmentar en matèries diferents per tal d’aprendre’ls convenientment en el nostre entorn acadèmic,  a la realitat les coses no van pas així.  A la realitat,  l’avenç del coneixement i de la tècnica es produeix a base d’aportacions simultànies de tots els camps dels saber i de totes les branques del desenvolupament de la humanitat.

Vegem alguns exemples que ens serviran per a estimular la nostra discussió i plantegem-nos algunes preguntes:

  1. Considerem que el ciment, el vidre o la ceràmica són productes “nobles” que han ajudat a desenvolupar la nostra cultura, o senzillament productes industrials que serveixen per a comerciar i construir objectes artificials?
  2. La fabricació del ciment és un procés que ha requerit un gran coneixement i participació de diverses branques del saber com ara l’arquitectura, la tecnologia i la química,  o és sobretot un problema de producció industrial i d’activitat econòmica?

En el següent enllaç trobareu una mica d’informació resumida en un pdf.:

PROCES FABRICACIÓ CIMENT.

Aquesta entrada s'ha publicat en 2n ESO, 3r ESO, Ciències naturals (2n ESO), Ciències naturals (3r ESO), Tecnologia (3r ESO) i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.