Preparació de suports per a pintar-hi al damunt (imprimacions)

CADA COP QUE ENS PLANTEGEM DE FER UNA OBRA PICTÒRICA NECESSITEM DISPOSAR D’ALGÚN SUPORT QUE ENS PERMETI REALITZAR EL DIBUIX PREVI, I PER PODER APLICAR ELS MATERIALS ARTÍSTICS QUE SERVEIXEN PER A DONAR-HI EL COLOR, DESPRÉS.

Tota obra visual, sigui la que sigui, es plasma o es projecta sobre un suport. Aquest pot ser de diverses classes: paper, tela, fusta, ceràmica, metall, vidre, plàstic,… Cadascún d’aquests materials presenta les seves característiques pròpies i, en conseqüència, produirà una sèrie de resultats diferents.

Vegem, per exemple un tipus de preparació per a tela de cotó (llenç de pintura).

COMO FER UNA PANCARTA

1- EL SUPORT

– Tela de sac, o bé alguna mena de lona. Podeu trobar-ho en tendes on venguin retalls de roba, teles.

2- LA PINTURA

(Podeu provar aquestes tècniques “de carrer” o amb tècniques més artístiques):

– Tinta de retoladors “eding”, disponible normalment a les papereries. -Tinta xinesa o tinta “Quink”…

-Spray de pintura per graffit -Pintura acrílica -Ceres

3- EL PROCEDIMENT (per a pintar amb tinta “edding” o altres tintes i pintures semblants)

Agafeu un cotó i el mulleu en la tinta o pintura. Sols cal donar-li forma al cotó per a aconseguir un traç més o menys regular i a pintar!. Feu servir guants de làtex i protegiu-vos la roba, etc….

Los pasos para hacer una pancarta Rect3510

Podeu donar-li el gruix que necessiteu, però el cotó ha de quedar ben premsat abans de pintar en la pancarta, després de mullar-lo, probeu en un paper en brut perquè no us deixi anar massa tinta. Si pinteu amb pintura acrílica potser també us anirà millor fer servir pincells convencionals.

4- ACABAT

Si feu servir tela de sac, us aconsello que remateu les vores amb alguna veta o cinta americana o celofan de l’ample o algún altre sistema senzill, ja que es desfila molt facilment.

5- RECOMENACIONS i TRUCS (OPCIONALS)

Pancarta utilitzant projector:

  • Feu un disseny ben treballat en paper amb les tipografies, etc. (Podeu emprar un programa d’ordinador), podeu incloure dibuixos, fotos, i el que vulgueu .

Un cop ho tingueu, ho projecteu sobre la pared o la pissarra, on penjarás la pancarta. veureu la imatge sobre la pancarta i només us caldrà d’anar-ho pintant amb pintura acrílica o amb ceres, retoladors etc…

Sobre el suport

Pel que fa a l’elecció del material de les pancartes, els ecologistes i altres moviments de protesta (que feien moltes pancartes) deien que la tela de paracaïgudes era la millor, pero per als nostres propòsits ens podem conformar amb plàstic o tela de llençols vells.

Entre els materials més adients per a realitzar una pancarta pintada podem destacar la “lona de pancarta de PVC”. Es pot trobar a tendes especialitzades en la venda de materials.

Si el suport que vas a emprar no és prou gruixut, no t’oblidis de col.locar un cartró, un plàstic o uns diaris vells per a protegir la taula o el terra… que si no, després toca netejar.

Aquesta entrada s'ha publicat en General, Tecnologia (2n ESO), Tecnologia (3r ESO), Visual i Plàstica (3r ESO) i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.