Caixes niu i altres construccions per a la fauna del jardí.

Dintre del projecte HORT & JARDÍ i encarant diversos aspectes que fan referència a les matèries de EViP i de TECNOLOGIA d’aquest curs, ens plantegem de construir alguns objectes útils per a la fauna del nostre jardí.

A continuació us mostrem alguns exemples de caixes niu per ocells:

Les caixes-niu es poden construir amb diversos materials. La fusta és, sens dubte, el més assequible, el més natural i el més senzill de treballar. Mai hem d’utilitzar llaunes o pots de plàstic perquè, amb el nostre clima, es converteixen en veritables forns quan puja la calor.

Niu decoratiu però poc útil per als ocells

Les caixes niu pels ocells que poden venir als nostres jardins més habitualment han de tenir unes dimensions semblants a aquestes:

  • La caixa per a mallerengues és petita (21 d’alçada, 15 d’amplada i 15 de fons) de forma allargada i amb l’orifici d’entrada molt petit (3,5 cm.) a la part frontal.
  • Alçada entre 20 i 30 cm – amplada d’uns 15 cm. – gruix d’uns 10-15 cm

A partir d’ara totes les caixes fabricades porten un tractament amb un producte per evitar l’atac dels fongs, els insectes i la humitat. D’aquesta manera es pretén augmentar la durabilitat de les caixes. Aquest tractament no és incompatible amb el vernís, així que si de totes maneres decidiu envernissar les caixes niu, la única cosa que heu de tenir en compte és que abans de penjar-la sigui ben seca i que deixeu que es ventili 3 o 4 dies a l’aire lliure, per tal de que els vapors no puguin perjudicar els animals.

“Hotels per a insectes”

Un altre tipus de “cases” útils per a la fauna dels jardins poden ser els anomenats “hotels d’insectes”.

Aquí us n’ensenyem alguns:

Chelsea Flower Show 2013, RBC Blue water roof garden, Designer Prof Nigel Dunnettg
Topview of working hand. Copyspace of business or education concept. Typing hand on keyboard of laptop on wooden table.
Aquesta entrada s'ha publicat en 2n ESO, Ciències naturals (2n ESO), Ciències naturals (3r ESO), General, Tecnologia (2n ESO), Tecnologia (3r ESO) i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.