Una estructura útil, una escultura, una invenció amb materials reciclats…?

Fa temps i entre tots varem inventar-nos de manera molt innocent una possible estructura abstracta destinada a fer “d’espantaocells” al mig del nostre hort.  En varem fer uns quants dibuixos a mà alçada i finalment varem treballar el seu modelatge en les tres dimensions.

  Després de crear amb materials molt senzills una representació volumètrica de la peça, varem començar a dissenyar-la i dibuixar-la de manera més seriosa.

A poc a poc hem anat concretant les característiques més significatives que volem incorporar en la nostra peça real:

  • Hem volgut treballar a partir de materials diferents i incorporar-ne de reciclats:  fustes velles, cable d’acer, ferratges i perfils metàl.lics, plàstic, ciment…

  • La peça s’inspira parcialment en l’eco-art de Lynne Hull

  • La peça aplica diversos models estructurals per a resistir els esforços:  estructura articulada i triangular, estructura penjant, estructura massiva (fonament), …

  • La peça incorpora l’aspecte dinàmic del moviment en tota la seva part superior.  En aquest sentit planteja certs problemes tècnics relatius als mecanismes.

  • La peça acabarà interactuant amb l’entorn, tant visualment, com des d’un punt de vista ecològic (interactuarà amb el vent, amb els insectes, amb els ocells, …)

  • Les possibilitats d’incorporar-hi altres aspectes tecnològics, artístics, etc, resta oberta ,  per la qual cosa aquest projecte promou la nostra implicació futura…
  • Amb l’excusa d’aquest treball hem hagut de reflexionar sobre materials, esforços, eines, construcció, estabilitat, integració en l’entorn, qüestions físiques i químiques (alteració dels materials,…), aspectes tecnològics (programes de dibuix, impressora 3D,…).

Ara ens toca fer-la realitat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en 3r ESO, Tecnologia (3r ESO) i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.