La reproducció sexual

La reproducció sexual dels animals no és gaire diferent en el fons de la reproducció sexual de les plantes. Uns i altres tipus d’éssers vius han desenvolupat procediments similars de regeneració de les espècies mitjançant l’extraordinària capacitat de mesclar dues cél·lules provinents de dos individus diferents per a crear-ne una de nova,  que incorpora caràcters dels seus dos progenitors,  alhora que tot un sofisticadíssim sistema hereditari encriptat en el seu genoma.

Això no solament implica una constant renovació íntima de la genètica de les espècies d’éssers vius que existeixen a la terra,  sinó que suposa la constatació més elemental del valor positiu de la DIVERSITAT.  La vida es fonamenta en la cooperació i la diferència.   El respecte a la diversitat i el reconeixement del veritable valor de la multiplicitat d’allò que existeix forma part de l’aprenentatge que ens ofereix també la pròpia biologia.

En aquests vídeos podreu repassar els aspectes més importants del que heu après sobre la reproducció humana, mètodes anticonceptius, i la reproducció sexual en general, tant dels animals com de les plantes.


En els següents enllaços podeu trobar altres vídeos que també  tracten aspectes d’interès  relacionats amb la reproducció i la sexualitat de l’home:

EL PART,   –   ESTERILITAT,   –   MALALTIES 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en 3r ESO, Ciències naturals (3r ESO) i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.